5000 pasa ovog će se vikenda u Zagrebu boriti za titulu najljepšeg

Foto: Jurica Galoic/Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U organizaciji Hrvatskog kinološkog saveza u Zagrebu će se održati izložbe pasa pod nazivom Zagreb Winter Classic. Psi će biti šišani, češljani, uređivani i natjecat će se u ljepoti s konkurentima.

Tijekom tri dana u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma posjetitelji će imati priliku vidjeti gotovo pet tisuća pasa, više od dvije stotine pasmina, koji će se boriti za titulu najljepšeg. Izlagači sa psima dolaze iz 31 zemlje svijeta, a o njihovoj ljepoti i tipičnim karakteristikama svake pasmine odlučivat će 44 međunarodna kinološka suca.

Prvog izložbenog dana, u petak, 24. studenog, u suradnji s Zagrebačkim kinološkim klubovima, Hrvatski kinološki savez organizira nacionalne i specijalne klupske izložbe pasa, dok je vikend rezerviran za dvije velike međunarodne izložbe pasa te jednu nacionalnu izložbu pasa u subotu popodne.

Ocjenjivanje pasa u subotu započinje u 9 sati, a izbor najljepših pasa po različitim starosnim i pasminskim kategorijama posjetitelji mogu pratiti u subotu od 16.30. Nedjeljno ocjenjivanje pasa započinje u 10 sati, a program Best in Show počinje u 15 sati.

Sljedeće godine u Zagrebu će biti održana i Svjetska izložba pasa. Očekuje se sudjelovanje 20.000 pasa i izlagača iz cijelog svijeta.

Pročitajte više