Biste li psu priuštili ljekovitu blatnu kupku?

Foto: Press

MI smo mislili kako je cilj vlasnika držati svoje ljubimce podalje od blata.

No, čini se kako smo se prevarili, ako je suditi po najnovijem trendu u psećem svijetu.
 
Naime, radi se o posebnim blatnim kupkama za vašeg ljubimca, koje su formulirane za čišćenje, zaštitu i pomlađivanje njegove kože i dlake. Naravno, ne radi se o običnom blatu, a kupke ćete naći pod imenom Spa Madra Mor Spa Treatments. Kako stoji na njihovim stranicama, radi se o potpuno prirodnim proizvodima, koji istovremeno čiste i štite vašeg psa, a svi sastojci su prošli detaljna testiranja.
 
Ona se nanosi na mokru dlaku psa te se mora temeljito umasirati. Prema pisanju korisnika, kupka ima vrlo osvježavajuć i "pepermintni" miris te se čak mogu osjetiti osvježavajući trnci od mentola na ruci, što dokazano opušta i ublažava bol kod npr. artritisa. Također, postoji i kupka protiv buha ili protiv pretjeranog opadanja dlake. Također, izbjegavajte područja blizu lica, ušiju i genitalija.
 
Sudeći prema komentarima, kupka ne iritira kožu te doista ublažava simptome boli, a trebala bi se koristiti sukladno sa stanjem psa. Psi koji nemaju velike probleme, u njoj mogu uživati jednom tjedno, a ostali češće. Ne bi bilo loše prethodno se posavjetovati s veterinarom, ako je pas inače osjetljiv.
 
Cijene se kreću od 5 do 20 dolara.

Pročitajte više