Fali vam nježnosti? Naručite ljubimca na svoj kućni prag!

Foto: weheartit

JUČER se slavio Nacionalni dan mačaka.

Povodom njega nastao je projekt Uber Kittens, čiji su idejni začetnici tijekom jučerašnjeg dana u nekoliko američkih gradova (Austin, Chicago, Washington,  New York,  Phoenix, San Francisco i Seattle) dostavljali mačke na kućni prag. Da, dobro ste čuli. Tako su jučer svi zainteresirani mogli platiti 30 dolara da im se mačići dostave u ured ili na kućnu adresu putem mobilne aplikacije, kako bi se s njima 15 minuta mazili i tako si uljepšali dan.
 
Na ideju je došla taxi kompanija Uber, a ovime se zapravo htio staviti naglasak na potrebu udomljavanja ovih slatkih i napuštenih bića, kako bi im svaki dan prošao u igri i veselju. Naime, sve mačke u sklopu projekta dostupne su za udomljavanje, a sav prikupljen novac darovan je jednom prihvatilištu za životinje u svakom spomenutom gradu, u kojem su se mačići mogli naručiti. Također, aplikacija je omogućila svim ljudima da doniraju koliko mogu, bez dostavljanja životinja.
 
Moramo priznati kako se netko sjetio odličnog načina kako ljude još jednom osvijestiti o problemu napuštenih životinja. Nadamo se da ovo nije zadnji takav projekt i da on neće zaživjeti samo u SAD-u.
 
Što vi kažete?
 
 

Pročitajte više