Misteriozni nestanak pasa u Donjem Lapcu: Jesu li ih ubili lovci?

Foto: Privatne fotografije

DANAS kao da nas pronalaze samo loše vijesti.

Nakon što smo vas jutros obavijestili o nestanku malenog bijelog psića Mođe, na našu je adresu stigla još jedna nimalo lijepa priča, o misterioznom nestanku tri psića, o kojima se sve dotad brinula jedna obitelj.
 
Priču prenosimo u cijelosti.
 
"Već nekoliko mjeseci suprug i ja brinemo o Neri i Vučku, psima koje su vlasnici napustili, a odnedavno i o malom, čupavom psiću koji je nakon smrti svog čovjeka, završio na cesti te je boravio ispred lokalne trgovine gdje su ga mještani uvijek rado počastili pokojim zalogajem. Redovito smo ih hranili i pazili da po nesnosnim vrućinama ne ostanu bez vode, u čemu su nam velika pomoć bila i djeca koja su razigrane i dobroćudne psiće jako zavoljela. Skupljali smo novac za njihovo cijepljenje i tražili im novi dom. Kada smo suprug i ja, zbog bolesti u obitelji, morali otići na nekoliko tjedana, zadužili smo mog kolegu učitelja da ih hrani. No, jednog jutra je došao kombi i nepoznati su ljudi uhvatili Neru, Vučka i Čupka, koji su bili toliko umiljati i pitomi da su bezuvjetno vjerovali svima te ni od nepoznatih nisu bježali", priča očajna učiteljica Olivera Mazija, koja je sa svojim učenicima i susjedima brinula o psima dok im se ne pronađe novi dom.
 
Nakon što su ih utrpali u kombi, za koji su mještani učiteljici rekli da je općinski, psima se izgubio svaki trag.
 
 
"Zvali smo sve higijeničarske servise, šinteraje i azile u okolici, ali o Vučku, Neri i Čupku, nitko ništa ne zna. Higijeničari iz Šibenika su nam rekli da nisu niti izlazili na teren, a budući da psi nisu ni u jednom prihvatilištu za pse, bojimo se da ih je kombi, koji ih je prije par dana pokupio, odvezao u smrt, pred nišan lovcima", kaže učiteljica koja, nastojeći utješiti djecu, koja su se svim srcem vezala za tri psića, svakodnevno i dalje zove sva okolna prihvatilišta u nadi da će negdje ipak pronaći Vučka, Neru i Čupka. Bili su, kaže Olivera, izuzetno dobroćudni i druželjubivi, išli su s ljudima u šetnje šumom i pratili djecu, kada bi se vozila biciklima. No, iako ih je većina mještana zavoljela, nekolicini su ti najbolji čovjekovi prijatelji bili trn u oku i to samo zato što su povremeno zalajali.
 
Nazvali smo lokalnu veterinarsku stanicu, no neljubazni glas veterinarke, samo nam je šturo odgovorio da oni ne skupljaju pse. Iako ih, za razliku od mještana, nikada nije nahranila, dala im vode ili pak ponudila besplatan pregled ili cijepljenje, veterinarka nije propustila komentirati kako 'sumnja da su ti psi i bili bezopasni'. 
 
Komentar smo pokušali dobiti i od načelnika općine Donji Lapac, Ilije Obradovića, no u uredu ga nismo zatekli. Tajnica nam je pak rekla da će se načelnik možda vratiti do 15 sati, no to se ipak nije dogodilo, te smo mu upit poslali e-mailom, a odgovor ćemo objaviti ukoliko ga dobijemo.
 
Nadamo se da Vučko, Nera i Čupko zbog lajanja, zbog kojeg je Medo nedavno osuđen na 'noćni zatvor', ipak nisu osuđeni na najtežu, smrtnu kaznu."
 
 
 
 
 

Pročitajte više