Peticija za azil u Zadru: Vlasti potpisale ugovor sa šinterskom službom

Foto: Facebook (Udruga za zaštitu životinja Zadar)

UDRUGA za zaštitu životinja Zadar objavila je da je gradska vlast u Zadru donijela "skandaloznu i nehumanu odluku" o zatvaranju zadarskog azila pod vodstvom Udruge za zaštitu zivotinja te o potpisivanju ugovora sa šinterskom službom As-eko iz Šibenika.

"Posebno smo pogođeni nebuloznom izjavom dogradonačelnika Zadra da grad Zadar i županija nemaju potrebu za izgradnjom vlastitog registriranog azila (naravno no kill, kao i dosad!) s obzirom na to da se naš postojeći nije mogao registrirati jer ne udovoljamo uvjetima pravilnika za azile, niti je naše zemljište, zahvaljujući nesposobnosti i manjku volje gradske vlasti, koja je nakon toliko godina obećavanja odbacila u potpunosti tu ideju", ističe se u tekstu peticije.

"Mi se odlučno suprostavljamo ovoj odluci gradskih vlasti i krećemo s brojnim akcijama za spas našeg azila i zaustavljanjem šintera. Jedna od akcija uključuje i ovu online peticiju i mi trebamo vašu pomoć. Molimo vas da date svoj glas i potpis za spas zadarskog azila za napuštene životinje", završava Udruga za zaštitu životinja Zadar.

Online peticijom je dosad prikupljeno preko 5400 potpisa, a potpisi se prikupljaju i na Narodnom trgu od 29. ožujka do 5. travnja od devet do 13 sati.

Pročitajte više