Preminula vlasnica oporukom traži da s njom zakopaju i njezinog potpuno zdravog psa

Foto: Facebook

OVIH dana, jedna je priča iz Indiane podigla svijet na noge.

Connie Lay preminula je 25. studenog ove godine, a u oporuci je izrazila želju da se eutanizira i njezina 9 godina stara i potpuno zdrava njemačka ovčarka Bella te sahrani zajedno s njom.
 
Dobra je vijest što je Bella i dalje živa i to sve zahvaljujući aktivistima diljem svijeta, koji su pokrenuli pravu medijsku buru, kako bi Bella ostala na životu. Tako ćete na Facebooku i Twitteru ovih dana vidjeti razne grupe, kojima se traži da se Bella ostavi na životu, dok se njezinu vlasnicu naziva "sebičnom".
 
"Connie je izrazila želju da brigu o njezinom psu preuzme njezina bliska prijateljica, koja će potom dati psa uspavati te kremirati. Na njoj je da to odluči, iako ne postoji rok do kojeg ona to treba napraviti. Druga opcija je da se pas pošalje u jedan azil u državu Utah", otkrio je za MNN odvjetnik preminule Doug Denmure.
 
"Bella ima vrlo agresivnu prošlost, prema drugim psima, ali i prema ljudima. Kad je Connie umrla, službe su se bojale ulaska u kuću zbog nje. To je njezina želja, pas je bio njezino vlasništvo, tako da je sve legalno i ne bi trebalo biti problema", dodao je.
 
No, čini se kako problem ipak postoji, a to su aktivisti, koji se svakim danom bore da Bella ostane živa, a pokrenuta je i peticija. Bella je trenutno u jednom skloništu u Indiani, a tamošnji zaposlenici otkrili su kako će ju dati samo ako ih prisili zakon.
 
I mi se nadamo da će pravda i ljudskost pobijediti te da će lijepa Bella posljednje godine provesti u novom sretnom domu!

Pročitajte više