Radionice "Čupavi i dlakavi" u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Ilustracija: Shutterstock

U SKLOPU Egzotične zime pod geslom "Ma tko spava zimi?!" ovaj vikend se od 10 do 15 sati održavaju radionice pod nazivom "Čupavi i dlakavi". Posjetitelji će moći posjetiti Trapersku kolibu i edukativni punkt na kojem će dodirom moći istražiti krzna tigra, antilope, vuka i risa te degua s kojim se mogu upoznati i podragati ga.

Na edukativnom punktu će ih čekati i besplatan topli čaj. U sklopu punkta je i likovna radionica na kojoj će posjetitelji moći izrađivati repove nekih čupavaca kao što su gepard, prstenastorepi lemur i crveni panda.

U subotu se na predavanju koje će se održati u 11 sati u amfiteatru smještenom na Izložbi hrvatskih zmija možete saznati kako su se životinje prilagodile na sjeverni i južni pol i što trebamo činiti kako bismo zaštitili bioraznolikost životinjskog svijeta na polovima.

U nedjelju se može sudjelovati na Slasnoj radionici koja traje od 13 do 14 sati, a smještena je u paviljonu Tropska kuća kod nastambe gabonske ljutice. U sklopu ove radionice posjetitelji mogu pripremati hranu za neke od životinja koju će onda timaritelji ponuditi životinjama u 14,15 sati.

Pročitajte više