Zmija se zavukla u auto i doputovala do Zagreba, spasili su je volonteri iz Dumovca

Foto: Facebook/Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec

VOLONTERI Dumovca pomogli su slijepoj putnici koja je iz Međimurja doputovala u Zagreb. Jedna Zagrepčanka ih je nazvala u nedjelju navečer nakon što se vratila s puta, jer je u svom automobilu ugledala zmiju. 

"Jedna je naša sugrađanka provela bezbrižan dan u Termama Sveti Martin. Nakon puta je išla provjeriti ulje u motoru svojeg osobnog vozila, no kad je podigla njegov poklopac, imala je što vidjeti! Uočila je repić kojem tu nikako nije mjesto! Nazvala nas je i prijavila da je vidjela zmiju. Kad je naš kolega Domagoj došao na lice mjesta, zmija se s njim poigravala skrivača. Svojom se bojom stopila s unutrašnjošću limarije", napisali su volonteri skloništa.

"Bila je prava umjetnost pronaći je. Na kraju ju je naš strpljivi kolega uočio u prednjem dijelu automobila – u blizini blatobrana. Mjesto je to kamo se zmije vole zavući, a odakle ih je gotovo nemoguće izvući. Naš kolega ju je vješto dohvatio i izvukao iz automobila", dodali su.

Volonteri su objasnili da je riječ o potpuno zdravoj bjelouški, koja se nakon ručka zavukla u auto. Bjelouška je kasnije puštena u prirodu.

Neobična je slijepa putnica iz Međimurja stigla u Zagreb! Zbog nje smo večeras imali sat vremena posla u Kozari...

Posted by Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec on Sunday, April 28, 2024

 

Pročitajte više