Rijetke i šampionske mačke za vikend na međunarodnim izložbama u Zagrebu

Foto: Hina

RIJETKE mačje pasmine i višestruki međunarodni šampioni bit će predstavljeni ovoga vikenda na dvije međunarodne izložbe u Zagrebu.

Posebno zadovoljni trebali bi biti ljubitelji kratkodlakih pasmina jer u Zagreb stižu rijetka sejšelska kratkodlaka mačka te atraktivni bezdlaki sphynx i don Sphynx kao i kratkodlaki devon rex primjerci.

Na izložbi će sudjelovati pedesetak primjeraka najveće priznate pasmine maine coon, uz brojčano nadmoćniju britansku kratkodlaku mačku.

Od ostalih pasmina prijavljene su norveška šumska mačka, american curly, bengalska, sibirska, burmanska, kartuzijska, ruska plava, ragdoll, sveta birma, snowshoe, neva mascerada, egzota, perzijska, orijentalna kratkodlaka i sijamska mačka, gotovo 200 primjeraka iz Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Češke, Poljske, Slovačke i Hrvatske.

Suci će doputovati iz Austrije, Italije i Švicarske, a posebnost izložbe je što će prvi put suditi i jedine dvije hrvatske sutkinje s međunarodnom licencom.

U organizaciji Saveza felinoloških društava Hrvatske i Felinološkog društva Zagreb izložbe će se u subotu i nedjelju održati u Shopping centru Prečko. Najatraktivniji dio programa oba dana bit će Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, najavljuje Savez felinoloških društava Hrvatske.

Pročitajte više