Sretna priča: Astra i Aty iz Noine arke u veseloj obitelji odlično prihvatili bebu

Foto: Facebook (Noina arka)

HRVATSKA udruga zaštitnika životinja Noina Arka objavila je na svojoj Facebook stranici prekrasnu fotografiju djevojčice stare dva mjeseca okružene životinjama uz priču o veseloj ljudsko-životinjskoj obitelji.

Na slici se vide djevojčica, dva psa i mačka, a druga je mačka, kako kažu, pobjegla iz kadra. Objavljeno je i još nekoliko fotografija veselih životinjica iz iste obitelji.

U kolovozu 2009. obitelj je iz Noine arke prvo udomila Astru, tada dvoipolgodišnju kujicu. Preseljenjem na selo, u drvenu kuću s velikim dvorištem, pala je i odluka da će Astra dobiti pasje društvo. Obitelj se ponovno uputila u Noinu arku u lipnju 2012. i čula kako je Aty, nekadašnji Astrin cimer, još u prihvatilištu. I tako je pala odluka - tada četverogodišnji Aty dobio je novi dom, sudbina je Astru i Atyja ponovno povezala.

Prvi su se put povezali kada su, oboje ranjeni, stigli u stacionar Noine arke, ondje su se oporavili i dijelili boks, a 2012. se Aty pridružio Astri u njezinom domu. Tada je obitelj s dva psa udomila, jednu po jednu, i dvije mace. S Astrom i Atyjem dijele jastuke, krevete, posudice za hranu, dvorište, jezerce, šumu - i suživot je savršen.

Prije dva mjeseca obitelj je dobila bebicu, "a četvero dlakavaca prihvatili su je objeručke (ili se kaže četveronožno?) u svoj sretan čopor", piše Noina arka.

Pročitajte više