Teškog li života: 10 pasmina koje obožavaju sjediti vlasniku u krilu

Foto: Shutterstock

U SLUČAJU da tražite ljubimca, koji će najviše uživati sklupčan u vašem krilu, ovo su idealne pasmine za vas.

1. Cavalier King Charles Španijel
 
Ovaj maleni pas, bio je omiljeni ljubimac kralja Charlesa II. No, on ne mari jeste li kraljevskog roda ili ne, ako mu dopustite da se legne u vaše krilo te tamo malo odrijema.
 
2. Čivava
 
Kod pripadnika ove jedne od najmanjih pasmina na svijetu, slučaj je sljedeći: one će izabrati krilo najdražeg člana obitelji te tu često uživati, na žalost ostalih ukućana.
 
3. Maltezer
 
Ova drevna pasmina, bila je posebno omiljena među Grcima, koji su podizali i grobnice u njihovu čast. Upravo zato, maltezeri imaju pomalo aristokratsko držanje te vole sjediti u krilu, dok im se drugi dive.
 
4. Jorkširski terijer
 
Ovi slatkiši obožavaju sjediti u krilu, ali uglavnom poznatim osobama.
 
5. Pomeranci
 
Pomeranac je najsretniji, kada može biti u krilu svoga vlasnika. No, oni su i dalje aktivni psi pa se prvo malo istrčite i poigrajte.
 
6. Pekinezer
 
Ova pasmina doslovno je uzgajana u takve svrhe pa s njim nipošto nećete pogriješiti. 
 
7. Bišon
 
On će biti najbolji prijatelj, svim onima koji imaju slobodno krilo.
 
8. Mops
 
Bilo da želi sjediti u vašem krilu jer želi vašu pažnju ili želi na ostale gledati s visoka, ovaj mali pas obožavat će vaše krilo, a bonus bodove dobit ćete ako ga počeškate po leđima.
 
9. Jazavčar
 
I dok se ovaj mališan često zna držati vrlo suzdržan prema strancima, obožavat će toplo krilo svog vlasnika, poebno tijekom hladnih zimskih noći.
 
10. Talijanski hrt
 
Ova pasmina poznata je po tome što se jako veže uz svoje vlasnike. Koliko voli brzo trčati, toliko se voli i maziti u krilu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pročitajte više