Udruga Šapica napokon gradi azil! Najprije im trebaju ograda i kontejner

Foto: Facebook (Udruga Šapica)

OTKAKO je zatvoren azil u Dubravici u studenome 2013., o kojem se brinula udruga Šapica iz Zaprešića, Šapica traži rješenje za svoje štićenike, ali i za sve napuštene na području Zaprešića i sedam okolnih općina. Nakon svih mogućih promišljanja i pokušaja dogovora s nadležnim institucijama, ostala je samo jedna opcija – ići u projekt gradnje skloništa, ali sami, jedino uz pomoć prijatelja udruge i donatora.

"Trebalo nam je dosta hrabrosti da se odlučimo na taj korak, mnogi su nas upozoravali da je rizično i da nećemo moći sami, ali ništa drugo nam nije preostalo, oni trebaju pomoć, oni trebaju sklonište. Smještaj u Dubravici svakim danom je sve neizvjesniji. Imamo noćne posjete, psi se puštaju van, ruši nam se ograda tijekom noći. Psi tamo više nisu sigurni i hitno je potrebno premjestiti ih", ističu iz Šapice putem Facebooka.

Unamljeno adekvatno zemljište u Bistri

Adekvatno zemljište pronađeno je u Bistri, a s idejom o skloništu za životinje se bez problema složila i općina Bistra. "S obzirom na hitnost novog skloništa i nedostatak financijskih sredstava za istovremenu gradnju skloništa i kupnju zemljišta te brigu o postojećim štićenicima, zemljište, veliko skoro 8 000 kvadratnih metara, smo za sada unajmili, naravno, s namjerom kupnje kada budemo mogli. Ovim putem želimo zahvaliti i našoj donatorici T. koja je omogućila svojom donacijom da unajmimo zemljište. Trebamo vas više nego ikada kako bismo počeli s radom, ali i kako bismo čim prije naše sklonište osposobili za rad po svim pravilima nadležnog ministarstva te kako bi postalo pravo registrirano sklonište za životinje jer dok to nismo NE SMIJEMO primati nove životinje, nego samo naše postojeće štićenike premjestiti u njega. To nam je prva faza", ističu iz udruge.


Upravo je ta prva faza trenutno najhitnija. Šapica hitno treba izgraditi prvi dio skloništa za prihvat postojećih štićenika kako bi se čim prije maknuli iz Dubravice na sigurno.

Hitno potrebni: Ograda i kontejner

Trenutno im je najpotrebnija ograda, tj. 180 metara žičane ograde visoke dva metra te armaturna mreža. Hitno je potreban i jedan kontejner koji će služiti kao skladište alata i hrane za početak, a kasnije se nadaju dodati još dva kontejnera.

Pomoći možete donacijom navedenog ili novca, a Šapica će, kao i uvijek, sve fotografije gradnje i račune objavljivati javno.

DONACIJE ZA IZGRADNJU NOVOG SKLONIŠTA:
Privredna banka Zagreb (PBZ)
IBAN: HR73 2340 0091 1106 4678 1
SWIFT: PBZGHR2X

Svi koji žele pomoći u gradnji, bilo fizičkim radom ili savjetom, mogu se javiti na sapica@sapica.hr ili na 095 926 3234.

Pročitajte više