Bahati ubojica lava Cecila neće krivično odgovarati

Foto: Facebook

ODLUKA je donesena.
 
Walter J. Palmer, bogati stomatolog iz Minnesote, koji je u srpnju ove godine ubio lava Cecila, neće snositi nikakve posljedice zbog ubojstva velike mačke, a to je potvrdila i ministrica okoliša Zimbabwea, Opa Muchinguri.
 
"Ako pričate s njim, recite mu da je ovdje dobrodošao kao turist, ali ne i kao lovac", otkrila je. Izjavila je i kako je smrt voljenog lava Cecila već dobila dovoljno publiciteta.
 
Podsjetimo, spomenuti lav bio je glavna atrakcija Hwange nacionalnog parka. Tog kobnog dana, Walter ga je uz pomoć lokalnih lovaca i vodiča namamio van teritorija, a lov na njega trajao je mučnih 40 sati. 13-odišnji lav, prepoznatljive crne grive, prvo je ustrijeljen hladnim, a potom i vatrenim oružjem, a zatim mu je odrubljena glava i oderana koža. Da stvar bude još gora, Walter se ponosno slikao pored njega, a ne moramo ni spominjati kakav je bijes izazvao u javnosti.
 
Uz to, naknadno je dao i bahati intervju , u kojem je objasnio kako ne misli da je učinio ništa krivo te da nije znao da je to omiljeni lokalni lav. Inače, Palmer je poznat kao strastveni lovac, zbog čega je nekoliko puta bio procesuiran, između ostaloga i zbog ubojstva crnog medvjeda na sjeveru Wisconsina. Vlasnik zemljišta na kojem je Palmer tada lovio, nije smio dopustiti lov na lava, ali je zubar dozvolu za lov platio 50 tisuća eura.
 
Iako neće snositi nikakve zakonske posljedice, Palmer i njegova obitelj posljednjih mjeseci našli su se na meti bijesnih komentara brojnih korisnika društvenih mreža i aktivista, a njihov dom i ordinacija našli su se na meti vandala. Ordinacija je čak bila prisiljena zatvoriti svoja vrata na mjesec dana.
 
"Ne znam hoću li se više ikad vraćati tamo. Zimbabve je prelijepa zemlja, u kojoj sam lovio četiri puta i uvijek sam poštovao njezine zakone", zaključio je bahati Palmer.
 

 

Pročitajte više