Beba se prvi put susrela sa psićem, njezina reakcija najslađa je na svijetu

Screenshot: YouTube

VEĆ smo se puno puta uvjerili kako su bebe i kućni ljubimci savršena kombinacija. Oni u većini slučajeva postanu najbolji prijatelji koji se nikada ne razdvajaju. Jedni od drugih uče kako biti pravi prijatelj, kako se igrati, kako se odmarati, kako pojesti cijeli svoj obrok i kako voljeti.

Ako su ispunjeni svi preduvjeti za suživot djeteta i psa, stručnjaci kažu da ne treba sumnjati u ispravnost odluke o udomljavanju psa u dom u kojem stanuje i dijete. Djeca se u društvu pasa i u igrama sa psima brže razvijaju, intenzivnije napreduju i, u konačnici, sretnija su i ispunjenija u svakom pogledu.

Čak i bebe stare samo nekoliko mjeseci svoj pogled zaustavljaju upravo na psu. Već u dobi od pet mjeseci maleni s punom pažnjom prate pseće kretanje, mahanje repom, igru, valjanje i prevrtanje po podu i ostale pseće ludosti, što pridonosi razvoju dječje pažnje te kognitivnih i emocionalnih vještina.

Obitelj iz videa udomila je predivnog psića. Majka je odlučila svojoj kćerkici predstaviti novog člana obitelji, a njezina reakcija govori više od bilo kojih riječi. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više