Biciklist pronašao macu u Bosni i odlučio je povesti na put oko svijeta

Foto: Instagram

DEAN Nicholson odlučio je napustiti svoj "od 9 do 17" posao i odlučio je putovati svijetom. Odlučio je sjesti na bicikl, voziti u daleke zemlje te sa svog sica upoznavati dotad nepoznato. Svi ponekad maštamo o tome, no rijetko tko se usudi na ovakav korak. No Dean je odlučio biti hrabar, a ispred njega su bile avanture kojima se nije nadao.

Jedan od nenadanih trenutaka bio je i dan na koji je upoznao svoju suputnicu. Bilo je to prije nešto više od godinu dana u Bosni. Kada je ugledao malenu macu nasred ceste, morao je stati. Isprva ju je mislio samo nahraniti i pomaziti, no ona mu se uvukla pod kožu i odlučila je biti njegova.

Nije trebalo dugo da Dean prihvati svoju ulogu. Nazvao ju je Nala. Najprije ju je odveo veterinaru, a kada se uvjerio da je s njom sve u redu, pošli su na put oko svijeta. Skupa su preživjeli sve. Iz malene korpice izbacila bi glavicu i otkrivala nove dijelove svijeta.

Ponekad bi izašla i sjela na njegova ramena te tako upijala poglede znatiželjnih mještana. Kada je došla zima, Nala se razboljela i zbog toga su ostali u hostelu nekoliko tjedana. Dean kaže kako ih je to zbližilo još više. Dodao je da mu je susret s njom i dalje najdraži dio cijele avanture. 

Pročitajte više