Bio je napušten, bez dlake i s upaljenom kožom, ali se transformirao u ljepotana

Screenshot

MOONEY je pirenejski planinski pas, a oni su poznati svojoj dugoj mekanoj dlaci i veličini. Kada su spasioci na ulici pronašli Mooneyja, izgledao je očajno. Nije imao više od pola dlaka na tijelu, a koža mu je bila jako upaljena.

Pretpostavljaju da ga je netko odbacio, a žena koja je vidjela njegove slike se slomila i odlučila mu pomoći. 

Kada ga je upoznala i uspjela izvući iz skloništa, shvatila je koliko je to divan pas. Mooney obožava staviti šape čovjeku na ramena i maziti se. Nakon što ga je izvukla iz skloništa, odmah su se uputili veterinaru.

Imao je svega 27 kilograma i bio je teško pothranjen. Pirenejski planinski pas bi trebao imati između 40 i 50 kilograma. Koža mu je bila puna bakterija, gljivica i šuge.

Nakon što je dobila sve upute, odvezla ga je kući. Mooney je morao biti u karanteni, a bilo je predviđeno da traje od dva tjedna do četiri mjeseca, ovisno o njegovom oporavku, te da prestane kada više ne bude zarazan za druge pse. Tada će moći i ići kod privremenih udomitelja i tražiti svoju novu obitelj.

Mooney je dobio antibiotike te ga je bilo potrebno kupati medicinskim šamponom tri puta tjedno. Dva mjeseca terapije je bilo potrebno da veterinar da potvrdu da više nije zarazan te je mogao ići kod privremenih udomitelja kako bi se dodatno socijalizirao i kako bi ga pripremili za novi dom.

Privremeni udomitelj već ima pse koji su Mooneyju pomogli da se osjeća sigurno i sretno te su ga puno toga naučili. Nakon samo mjesec dana i s pet kilograma više Mooney je upoznao svoju novu obitelj.

Njegova nova obitelj je na društvenim mrežama pratila njegovu priču i znali su da ga žele udomiti čim to bude moguće. Mooney se odmah uklopio u obitelj i svima je dao puse.

Nakon četiri mjeseca dobio je još četiri kilograma i pretvorio se u pravog ljepotana. Mooney je zaslužio svu sreću ovog svijeta, a vjerujemo da i u Hrvatskoj postoje dobri ljudi koji bi napravili isto. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više