Biste li se usudili ući u ovaj kavez i biti toliko blizu lavovima?

123rf.com

LAVOVI su doista kraljevi životinja, prekrasni, moćni, zadivljujući, no ujedno i zastrašujući. Znamo da postoje razni safariji gdje možete vidjeti ove veličanstvene životinje kako žive, no od nedavno postoji nova atrakcija koja vam omogućuje da budete jako blizu lavova.

U Južnoj Africi su napravili poseban i čvrst kavez kako bi omogućili ljudima da osjete kako je to biti blizu lava s ciljem prikupljanja donacija za spašavanje lavova u divljini. Kada uđete u kavez, vidjet ćete lavove iz blizine koji se ne ustručavaju približiti, ponjušiti kavez ili ga polizati, a neki ga pokušavaju čak i zagristi.

Vjerujemo da je ovo iskustvo jedinstveno i da je činjenica da vas samo kavez dijeli od kralja životinja zastrašujuća i veličanstvena. Lavovi se često penju po kavezu i ponekad čitav čopor zna doći blizu i leći kraj kaveza.

Kavez je posebno napravljen i ima na sebi rupe koje nisu dovoljno velike da lav prođe kroz njih, no dovoljne su da osjetite koliko vam je lav uistinu blizu.

Djelatnici se nadaju da će ova turistička atrakcija biti dovoljno interesantna i ljudima i profesionalnim fotografima, a sve s ciljem podizanja svijesti o lavovima i pomaganju u poboljšavanju kvalitete života. Iako lavove kavez većinom zbunjuje, znatiželjni su i žele ga istraživati i igrati se s njime. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više