Bruno je prvi put nakon 15 godina u kavezu ugledao sunce. Pogledajte kako je reagirao

Pas Bruno proveo je punih 15 godina u zatočeništvu. Živio je u mraku, u kavezu, sve dok ga volonteri s Filipina nisu spasili.

Ovaj mješanac nekoć je bio poklon, ali njegovi vlasnici zapravo nikad nisu htjeli psa i loše su se odnosili prema njemu. Za to su doznali volonteri na projektu PAWSsion Project, koji se provodi u filipinskom gradu Badolodu, te su odlučili spasiti psa. Dali su mu ime Bruno.

"Tijekom prve šetnje bio je vrlo oprezan jer nikad nije nešto takvo doživio. Zato je s njim bilo ključno strpljenje", objasnili su aktivisti za prava životinja na Facebooku krajem ožujka.

Iako je bio uplašen, Bruno je odlučio uživati nakon 15 godina robije. Stao je, zurio u prirodu, divio se drveću, nebu i suncu. U videu koji su volonteri objavili, Bruno se upoznaje s drugim psima i uživa u sunčevim zrakama na svom licu.

"Zagrlili smo ga i vidjeli njegov prvi osmijeh. Rekli smo mu da to znači da je voljen i željen. Taj pas je godinama bio izoliran i nije osjetio ljubav. Sada ne skida osmijeh s lica, a konačno je dobio i toliko željeni dom u kojem je cijenjen", dodali su volonteri za The Dodo.

Video prve Brunine reakcije na svijet koji ga okružuje možete pogledati ovdje.

Pročitajte više