Zagreb domaćin spektakla na koji dolazi 3500 pasa

 Foto: www.123RF.com

Specijalnim izložbama pasa poput američkih stafordskih terijera, dobermana, jazavčara, dalmatinskih pasa i mnogih drugih pasmina u petak od sati počinje zagrebački pseći spektakl.

Za titulu najljepšeg psa natjecati će se čak 3500 pasa iz 30 svjetskih država. Sudit će im suci, njih 27 koji također dolaze iz cijelog svijeta.

Tradicionalno, domaćin izložbi pasa je Zagrebački Velesajam. Konkretno, izložbe će se održavati u paviljonima 8, 9, 10 a i 11, na prostoru veće od 10.000 četvornih metara.

Kako doznajemo Hrvatski kinološki savez kao organizator za posjetitelje koji se izložbu odluče posjetiti u subotu i nedjelje pripremio je bogat program.



Foto: Mislav Nekić

U jutarnjim satima posjetitelje će zabavljati psi zagrebačkog Kluba za obuku pasa koji se natječu u psećoj sportskoj disciplini agility. Bit će tu i pokaznih vježbi službenih pasa poput vojnih i policijskih te 'pasa vatrogasaca'.

Finale zagrebačkih izložbi održat će se u nedjelju. Svjetski poznata violončelistica Ana Rucner svojim će nastupom upotpuniti finale u kojem će se odabrati apsolutni pobjednik.

U izboru za apsolutnog pobjednika sudjelovati će pobjednici od petka, subote i nedjelje.

Program subota/nedjelja:

10,00 Ocjenjivanje pasa

11,00 Prigodni program

15,30 izbor pobjednika

17,00 izbor najljepšeg psa izložbe

KOMPLETAN PROGRAM IZLOŽBI

Pročitajte više