Čekaju nas iznimno rijetke mačke na međunarodnoj izložbi u Westgateu!

Foto: Savez felinoloških društava Hrvatske

JOŠ samo nekoliko dana nas dijeli od međunarodne izložbe mačaka u Zagrebu. Dvjestotinjak mačaka iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Mađarske, Češke, Bugarske i Švedske bit će predstavljeno na međunarodnim izložbama koje u Westgate Shopping Cityju u subotu i nedjelju organizira Savez felinoloških društava Hrvatske.

Od 18 prijavljenih pasmina neke su iznimno rijetke i skupocjene. Tako u Hrvatsku sa sjevera Europe, iz Švedske, stižu dvije šampionske Burmile. "To su izuzetno fotogenične i ljupke mačke koje su rijetke na europskim natjecanjima, a posjetiteljima su vrlo atraktivne i uvijek privuku njihovu pažnju", istaknula je tajnica Saveza Amelija Leopoldović, najavljujući izložbu.

Po brojnosti se u prijavama ističu Britanska kratkodlaka mačka i najveća mačja pasmina koja u Hrvatskoj ima veliki broj poklonika, Maine Coon. Tijekom dva dana bit će prikazana i Egzota, Perzijska mačka, Sveta Birma, Neva Maskerada, Američki dugodlaki kurl, Korniš Rex, Ragdoll, Norveška šumska mačka, Ruska plava, Bengalska, Tajlandska mačka, kao i bezdlaka pasmina Sfinks te mačka kratkog repa Kurilian Bob Tail. I ljubitelji domaće mačke doći će na svoje jer se ta pasmina natječe u čak dvije kategorije, kratkodlaka i dugodlaka domaća mačka.

Izložba na 1. katu Westgate Shopping Cityja za javnost će biti otvorena 13. i 14. svibnja od 12 do 21 sat u subotu te od 10 do 18 sati u nedjelju. Najatraktivniji dio programa oba dana je Best in Show, odnosno proglašenje najljepših mačaka izložbe, koji će u subotu započeti u 19 i 30 sati, a u nedjelju u 16 i 30 sati.

Cijena jednodnevne ulaznice za odrasle iznosi 20 kuna, dok će djeca, umirovljenici i invalidi trebati izdvojiti upola manje. Također su u prodaji i obiteljske ulaznice, kao paket od 2 odrasle i 2 dječje ulaznice za 50 kuna.

Pročitajte više