Lijepe vijesti iz Pule: Morska kornjača Kolumbo se oporavlja, uspio je zaroniti

Foto: Aquarium Pula

Lijepe vijesti stižu iz pulskog Centra za oporavak morskih kornjača.

"Glavata želva Kolumbo koja je kod nas stigla u 10. mjesecu danas je napokon uspjela u potpunosti zaroniti i ostati pod površinom nakon što smo je prošlog tjedna premjestili u veliki bazen zapremnine 100 tisuća litara", objavili su iz pulskog akvarija.

Lijepe vijesti stižu iz našeg Centra za oporavak morskih kornjača! Glavata želva "Kolumbo" koja je kod nas stigla u 10. mjesecu danas je napokon uspjela u potpunosti zaroniti i ostati pod površinom nakon što smo je prošlog tjedna premjestili u veliki bazen zapremnine 100 tisuća litara. Kolumbo je stigao s Kornata u visokom stupnju neuhranjenosti, s poremećajem plovnosti te prisutnosti velikog broja pijavica (Ozobrancuhs sp.). Poremećaj plovnosti kod pronađenih jedinki često se pojavljuje te je teško ustanoviti točan uzrok. Kod dijagnosticiranja se u obzir uzima više čimbenika od kojih su najčešći problemi s respiratornim (pluća) i probavnim sustavom (npr. strana tijela) te s celomnom šupljinom i dr. Kornjače se hrane najčešće beskralježnjacima s morskog dna stoga je vrlo važno da mogu zaroniti. Uz Kolumba, na oporavku se nalazi još šest glavatih želvi.

Objavljuje Aquarium Pula u Ponedjeljak, 13. ožujka 2023.

"Kolumbo je stigao s Kornata u visokom stupnju neuhranjenosti, s poremećajem plovnosti te prisutnosti velikog broja pijavica (Ozobrancuhs sp.). Poremećaj plovnosti kod pronađenih jedinki često se pojavljuje te je teško ustanoviti točan uzrok. Kod dijagnosticiranja se u obzir uzima više čimbenika od kojih su najčešći problemi s respiratornim (pluća) i probavnim sustavom (npr. strana tijela) te s celomnom šupljinom i dr. Kornjače se hrane najčešće beskralježnjacima s morskog dna stoga je vrlo važno da mogu zaroniti", pojasnili su.

Uz Kolumba na oporavku je još šest glavatih želvi.

Pročitajte više