Dirljivi video psa koji slavi pobjedu nad rakom uljepšat će vam dan

VLASNICI i osoblje veterinarske klinike zajedno su proslavili ozdravljenje zlatnog retrivera Dundera koji je uspio pobijediti rak. U dirljivom videu objavljenom na TikToku, Dunder ulazi u prostoriju s akademskom kapom na glavi, zadovoljno maše repom i pozdravlja sve oko sebe. Jedan od veterinara zatim njegovoj vlasnici uručuje fotografiju Dundera i kuvertu s njegovim imenom.

Dunder je dobio i posebnu pseću tortu kako bi još ljepše proslavio pobjedu nad opakom bolešću.

@brennastout were so proud of him, we love you dunder!!! #birdsofafeather #weshouldsticktogether #dog #dogsoftiktok #goldenretriever #englishcreamgoldenretriever #cute #viral #fyp #cutedog #dogtok #cancerfree #doglove #crying ♬ Birds of a feather - 𝖒𝖊𝖌𝖆 𝖊𝖆𝖗𝖙𝖍𝖑𝖎𝖓𝖌

Inače, zlatni retriveri su u posljednje vrijeme postali pasmina koja najčešće obolijeva od neke vrste raka, piše ImpriMed. Čak 60% zlatnih retrivera umire od ove bolesti. Kroz svoju povijest, ova je pasmina imala relativno duži životni vijek pa su u 1970-ima mogli doživjeti i do 17 godina. U posljednjih 50 godina, njihov rizik od raka i drugih bolesti eksponencijalno je porastao, posebno u SAD-u. Danas ova omiljena obiteljska pasmina obično živi od 10 do 14 godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.