Dječak svoje crteže daje u zamjenu za hranu za ljubimce koju daruje azilu

Foto: Vk.com/Что может маленький волонтёр?

NE NOSE svi heroji plašt, jedan od njih nosi kist u ruci. Devetogodišnji Pavel Abramov spojio je ljubav prema umjetnosti i ljubav prema životinjama, a rezultat tog spajanja su dobra djela. Pavel crta portrete životinja koje prodaje. No od svojih narudžbi ne uzima novca, već svakoj osobi koja se odluči za portret ljubimca naplati u vidu donacije hrane, lijekova te ostalih potrepština za kućne ljubimce u azilu u gradu Arzamas.

Na ideju je došao nakon što mu je uginuo ljubimac. Počeo je primjećivati lutalice koje bi viđao oko svog doma i rekao je svojoj majci da ne može okretati glavu od toga te da im želi na neki način pomoći. Uz njezinu pomoć pokrenuo je ovaj projekt i do sada je pomogao brojnim životinjama.

Iskoristio je svoj talent na najljepši mogući način te je zadivio ljude iz cijeloga svijeta. Ponekad za jedan crtež dobije i po petnaest kilograma hrane i slastica kojima uveseli sve životinje koje još uvijek nemaju pravi dom. Njegovo veliko srce dokaz je da djeca često razmišljaju ispravnije od odraslih. Pavel je divna duša na koju bi se mnogi od nas mogli i trebali ugledati. 

 

Pročitajte više