Dobra vijest za vlasnike pasa: Katamarani Jadrolinije uskoro će prevoziti veće pse

Foto: Pixsell/Goran Kovacic

JADROLINIJA će uskoro omogućiti prijevoz većih pasa na svojim katamaranima, potvrdio je portal Medias.

"Putnicima Jadrolinije s kućnim ljubimcima na raspolaganju stoje naše trajektne linije na kojima je prijevoz velikih pasa moguć uz pridržavanje propisanih pravila. Također, Jadrolinija je trenutno u procesu izrade i ugradnje novih kaveza za prijevoz velikih pasa za katamarane na kojima je montaža takvih kaveza moguća. Nastojimo osigurati siguran i ugodan prijevoz velikim psima na brzobrodskoj floti u što kraćem roku", potvrdili su predstavnici Jadrolinije za Medias.

Do ove odluke je došlo nakon što je urednik Mediasa, Vedran Morin, prošle godine prijavio neadekvatne uvjete prijevoza pasa na katamaranu Kata. Naime, Morin je izbačen s katamarana nakon što je odbio ostaviti svog bigla u skučenom, plastičnom boksu.

Budući da nije bio jedini koji je imao tako neugodno iskustvo, slučaj je prijavio Državnom inspektoratu i Općinskom državnom odvjetništvu. 

"Reagirala je i udruga Prijatelji životinja te se zajedno s Jadrolinijom tražilo adekvatno rješenje za smještaj pasa na brzobrodskim linijama. Informacija da će uskoro i većim psima biti omogućen prijevoz na katamaranima uljepšala mi je dan", poručuje Morin.

Pročitajte više