Dođite na humanitarni koncert i pomozite u obnovi najvećeg skloništa u Čakovcu

Helping Animals/ Azil Čakovec

NAJVEĆE sklonište za pse u Republici Hrvatskoj, Azil Prijatelji iz Čakovca, organizira humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za obnovu i gradnju skloništa te tim povodom i veliki humanitarni koncert Udomimo prijatelja koji će se održati 30. listopada 2018. u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19 sati.

Na koncertu će nastupiti poznata imena hrvatske glazbe kao što su Zdenka Kovačiček, Tereza Kesovija, Sandra Bagarić, Luka Nižetić ili Ivana Kindl. Karte za koncert po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti na stranici ulaznice.hr, a iz Azila Čakovec poručuju da kupnjom dvije ulaznice pomažete sagraditi 1 m2 novog dvorišta za pse.

Novim Zakonom o zaštiti životinja, a posebno odredbom da psi ostaju u skloništu do udomljenja, pomaknute su granice u zaštiti životinja u Hrvatskoj te su time sva skloništa postala no-kill, što je čakovečko bilo i prije donošenja Zakona.

Aleksandra Hampamer, voditeljica skloništa, ističe: ''Dolaskom na koncert pomažete naših 650 štićenika i izgradnju novih dvorišta za primitak novih pasa koji nam svakodnevno pristižu iz projekta kastracije pasa u romskim naseljima."

Koncertu prethodi i akcija prikupljanja donacija, 27. listopada 2018. od 10 do 14 sati, uz prigodno profesionalno fotografiranje obitelji s njihovim kućnim ljubimcima, a detalje možete pratiti na Facebook-stranici Azila Prijatelji Čakovec. Fotografirat će volonteri projekta Helping Animals "Foto njuške" te će svi moći dobiti odmah fotografiju.

Iz udruge Prijatelji životinja, koja je suorganizator koncerta, napominju koliko je za sprečavanje novog priljeva pasa u skloništa važna kontrola mikročipiranja pasa i propisivanje trajne sterilizacije.

Trenutačno u Hrvatskoj imamo čak tisuće napuštenih pasa, a njihov broj mogao bi biti znatno manji kada bi se Zakon o zaštiti životinja provodio. Udomljavanjem umjesto kupnje pomažete napuštenim psima i mačkama, kao i lokalnoj zajednici.

Osim izgradnje i obnove skloništa i novih dvorišta za pse, ovom hvalevrijednom inicijativom kroz humanitarni koncert osigurat će se i gradnja novog skladišta te operativnog centra za pripremu hrane, kupanja i pranje pasa.

Azil Prijatelji jedno je od najboljih skloništa za pse u Hrvatskoj po brizi za pse, ali i po velikome broju udomljenja, njih čak 5000.

Organiziraju se i volonterske akcije koje se održavaju u Skloništu Prijatelji i u kojima sudjeluju mnogi građani, udruge za zaštitu životinja, poznati umjetnici i tvrtke koje stavljaju na raspolaganje svoju mehanizaciju za uređenje skloništa.

Akciji podrške obnovi najvećeg i najaktivnijeg hrvatskog skloništa za napuštene životinje možete se, uz koncert i ostale aktivnosti, pridružiti i izravnom donacijom na račun

HR3323400091116025375,  ZEU Prijatelji životinja i prirode, Čakovec, Privredna banka d.d. Zagreb, model 02, poziv na broj 888, svrha uplate: donacija UDOMIMO (za uplate iz inozemstva - SWIFT: PBZGHR2X). 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više