Dok neki psi uživaju na toplome, ovaj nije imao tu sreću

Volonteri

KROZ projekt kastracija romskih pasa iz Međimurja prošlo je gotovo 2000 pasa, a u azilu Čakovec i dalje ima jako puno pasa koji čekaju svoj spas i obitelj. Njih 800 je još tamo.

U azil dolaze napušteni psi s ceste, a iako je projekt gotov, i dalje postoje psi u naseljima koji su zanemareni i zapostavljeni. Ova kujica u tipu njemačkog ovčara je jedna za koju su slučajno otkrili da je opet u lošem stanju.

I ona vjerojatno nije jedina koja je prošla projekt kastracija i vratila se odakle je došla. No nitko to ne provjera i neki psi su opet na početku začaranog kruga.

Broj pasa koji je prošao projekt i broj pasa koji se nalazi u azilu je ogroman, a zajedno to možemo promijeniti. Volonteri i djelatnici svih azila i udruga vas pozivaju da udomite psa ili mačku te da pomognete da se smanji broj napuštenih životinja.

Budite odgovorni vlasnici i brinite se za svoje ljubimce. Nijedna životinja ne zaslužuje život bez hrane, vode, adekvatnog smještaja i veterinarske skrbi.

Nijedna životinja ne zaslužuje život bez obitelji i ljubavi. Ako želite pomoći na bilo koji način, javite se Azilu Prijatelji Čakovec ili bilo kojem drugom lokalnom skloništu i udruzi jer broj napuštenih životinja raste iz dana u dan. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više