Doznajte zašto mačke naglo mijenjaju raspoloženja

123rf.com

VLASNICI mačaka vjerojatno su imali prilike svjedočiti ponekad vrlo promjenjivom ponašanju svojih ljubimica. U jednom vam trenu mirno predu u krilu, a u drugom se podsjetite da su vrlo bliski srodnici tigra i lava.

Mačke su samopouzdana i neovisna vrsta te se uglavnom dobro snalaze i same u prirodi. Odlični su lovci i dobro se skrivaju i bježe od većih predatora. Zbog toga vrlo brzo reagiraju na sve promjene u okolini, tako da im se raspoloženje može potpuno promijeniti u samo jednom trenutku. Brzi refleksi i reakcije odlična su strategija preživljavanja, ali nama ljudima mogu biti zbunjujući.

Mačka ponekad prede kada je frustrirana i treba utjehu pa se može dogoditi da nije zadovoljna onime što joj u tom trenutku pružate. Možda joj smeta nešto iz okoline što niste primijetili.

Svaka je mačka individualka pa bi bilo najbolje posvetiti se proučavanju i shvaćanju ponašanja pojedine mačke, umjesto traženja općenitih objašnjenja. Zato promatrajte i dobro upoznajte svoju mačku.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više