Dvije godine je živjela sama u pustinji. Pogledajte kako danas izgleda

Screenshot

OVA kujica je živjela dvije godine sama u pustinji. Njeno dugo krzno je bilo prljavo i zapetljano. Organizacija Hope for Paws je dobila dojavu o psu lutalici s dugom, prljavom i zapetljanom dlakom te su odmah krenuli u akciju spašavanja.

Iako je na prvi pogled kujica izgleda veliko, ispod debelog i dugog zapetljanog krzna sakrivalo se jedno malo gladno stvorenje.

Ekipa spasioca joj je polako prišla i dobacivala hranu kako bi stekla njeno povjerenje i kako bi im kujica prišla bliže da je mogu uhvatiti.

Gladna kujica je lagano pratila trag hrane i volonteri su uspjeli prebaciti nježno mrežu preko nje. Kujici se to baš nije dopalo, no ipak se nije jako odupirala, kao da je znala da će joj pomoći. Maknuli su mrežu i stavili joj povodnik.

Provjerili su ima li čip te je stavili u auto. Njezina nova priča je počela. Ošišali su je i okupali te ju je veterinar pregledao i dao potrebne lijekove.

Nakon što su maknuli svo zapetljano krzno s nje, vidjeli su zapravo koliko je sitna. Kujica je smještena u sklonište gdje se radi na njenoj socijalizaciji kako bi joj mogli pronaći obitelj koja će je udomiti.

Ona se još uvijek malo boji, ali svakim danom je sve opuštenija i veselija. Psima je malo potrebno za sreću, a nakon dugo vremena, ova kujica ju apsolutno zaslužuje. 

Pročitajte više