Dvije godine star njemački ovčar izgleda kao štene, evo zašto

Foto: Instagram/ranger_thegshepherd

SVI mi obožavamo štence i mačiće. Sve što je malo i slatko prije će nam zaokupiti pažnju. No to ne znači da svoje ljubimce manje volimo kada odrastu. Ljubav prema njima iz dana u dan sve više jača, no sigurni smo da ćete priznati da ste bar jednom poželjeli da vaše štene nikada ne naraste. Jednoj se obitelji to dogodilo.

Njihov njemački ovčar Ranger prestao je rasti. Već je u leglu bio najmanji od svih štenaca, a oni su mislili da je to zbog parazita zvanog Coccidia. No kada su ga izliječili, on nije puno napredovao. Vrlo brzo saznali su da ima giardijazu, a liječnik im je rekao da je ta bolest dovela do hipopituitarizma koji uzrokuje patuljast rast, odnosno dvarfizam.

Ranger danas ima dvije godine, a izgleda poput šteneta. Nekima je to čudno, nekima preslatko. No ono što je njegovim vlasnicima bitno je to što je on, unatoč patuljastom rastu, uspio preboljeti sve bolesti koje je imao. Danas je Ranger zdrav, sretan i voljen. Na Instagramu ga prati gotovo 70 tisuća ljudi i svi su oduševljeni njegovom veličinom i simpatičnim izgledom. 

Pročitajte više