Evo koje navike svojih vlasnika psi doista ne podnose

Foto: Pexels

KAO što i ljudima smetaju određene navike, isto vrijedi i za pse. Naime, portal za kućne ljubimce Wamiz navodi da su istraživanja otkrila da psima neke navike njihovih vlasnika smetaju. 

Naravno, svaki pas je drugačiji pa ne mora značiti da ne podnosi sve navedeno, ali vrijedi obratiti pozornost reagira li loše na nešto s popisa.

Ostavljate ih same

Psi trebaju društvo i ljubav. Neke pasmine poput hrta nemaju ništa protiv toga da su povremeno same. Ali za većinu pasa to nije slučaj.

Povlačite povodac

Zamislite da osjetite ugodan miris i netko vas povuče prije nego što ste doznali što je to. Vjerojatno biste bili frustrirani. Isto vrijedi i za pse. Njuškanje tijekom šetnje je nešto u čemu uživaju pa imajte malo više strpljenja kad vaš ljubimac sljedeći put počne zastajkivati i njušiti zemlju.

Grlite ih

Možda će ovo mnoge vlasnike začuditi, ali psi uglavnom ne vole zagrljaje. Neki to vide kao znak dominacije. Ako negoduje kad ga grlite, nemojte to činiti.

Glumite da bacate lopticu

Svi vlasnici su vjerojatno barem jednom odglumili da bacaju lopticu svom psu, a zapravo su je skrili iza leđa. Pas potrči pa se zbuni. To je možda ponekad zabavno, ali ako nastavite to činiti, psa možete učiniti tjeskobnim.

Tužni ste

Psi imaju šesto čulo kad su u pitanju ljudske emocije. Znaju prepoznati kad ste sretni, ali i kad ste tužni. Istraživanja su pokazala da čovjek stres prenosi na psa pa negativne emocije ponekad ostavite po strani i potrudite se kvalitetno provesti vrijeme sa svojim ljubimcem.

Pročitajte više