FOTO Ovaj je psić ukrao srca mnogih ljudi, a dovoljan je jedan pogled i bit će vam jasno zašto

Foto: Instagram/hi.wiley

DALMATINSKI pas (dalmatiner) vrlo je stara pasmina koja je lako prepoznatljiva po bijeloj dlaci s karakterističnim crnim mrljama ili mrljama boje jetre. Te točkaste mrlje jedinstvene su za ovu pasminu, niti jedna druga čistokrvna pasmina nema ovakve oznake. Pasmina je ime dobila po hrvatskoj pokrajini Dalmaciji, a vjeruje se da je to izvorno mjesto podrijetla dalmatinskog psa.

Dalmatineri zahtijevaju puno aktivnosti i ne vole samoću. Ako ne dobivaju dovoljno mentalne i fizičke aktivnosti, dalmatineri će ubrzo postati nemirni i početi pokazivati nepoželjno ponašanje. Često znaju biti vrlo tvrdoglavi. Iako je svaki dalmatiner poseban i jedinstven zbog svojih šara, dalmatiner Wiley je ipak posebniji od posebnih.

Kada se pojavio u svom novom domu njegova se obitelj oduševila posebnom srcolikom oznakom na njegovoj njuški. Isprva nisu bili sigurni hoće li taj oblik ostati kako bude rastao, no srce je i dalje tu. Svaku novu osobu iznenadi svojom pojavom, a sigurni smo da će i vama uljepšati dan. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više