Francuski buldozi mnogima su omiljena pasmina. Evo zašto

Foto: Pexels

FRANCUSKI buldog jedna je od onih neodoljivih pasmina koje poželite zagrliti čim ih ugledate. Njihov dobrodušni izraz lica nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa ne čudi što s godinama postaju sve popularniji ljubimci. Njihove uši, koje pomalo podsjećaju na krila šišmiša, izdvajaju ih od ostalih pasmina, a blaga narav čini ih idealnim kućnim ljubimcima za ljude koji traže krznenog prijatelja.

Ovi mali psi, koji će težiti od sedam do trinaest kilograma, zapravo su idealan ljubimac za osobe koje žive u stanovima budući da ne zahtijevaju previše mjesta. Također, kao i većina manjih pasa, njihov je životni vijek prilično dug pa će vas francuski buldog uveseljavati preko deset godina. Društveni su psi koji obožavaju svoje vlasnike, ali i društvo drugih ljudi.

Iako ponekad mogu biti pomalo tvrdoglavi, pravodobnim treningom mogu se postići čuda. Posebno ako u njega implementirate metode učenja koje se zasnivaju na nagrađivanju. Francuski buldozi zbilja vole poslastice! No, osim ovih klasičnih karakteristika pasmine o kojima većina ljubitelja životinja već mnogo zna, otkrili smo još neke zanimljivosti koje bi vas mogle zanimati:

  • Iako se nazivaju "Francuskim" buldogom, zapravo potječu iz Engleske.
  • Nije im potrebna suviše zahtjevna njega i relativno je lako održavati njihovu dlaku.
  • Francuski buldog je prošle godine proglašen najpopularnijom pasminom psa u SAD-u.
  • Fluffy francuski buldog je neobična dugodlaka verzija francuskog buldoga koja je toliko rijetka da njegova cijena može dostići i 30.000 dolara.
  • Iako nisu psi čuvari, odlični su promatrači – nitko vam se ne može prišuljati ako imate francuskog buldoga.
  • Iako je ovo pasmina sitnije građe, njihova je čeljust vrlo jaka pa ćete morati nabaviti igračke koje neće moći lako potrgati.
  • Francuski buldog uživa i u društvu stranaca.
  • Većina pripadnika pasmine ne zna plivati.
  • Bili su popularni u umjetnosti devetnaestog stoljeća, o čemu svjedoči rad slavnog Henrija de Toulouse-Lautreca koji je naslikao nekoliko slika ove pasmine. Najpoznatija slika svakako je ona psića Bouboulea koji je bio ljubimac vlasnice kafića La Souris.
  • Voljeli su ih i Romanovi. Njihov omiljeni ljubimac bio je Ortino, koji je čak spavao na krevetu usprkos glasnom hrkanju. Kada je cijela obitelj ubijena, Ortino je pronađen živ, iako je njegova daljnja sudbina nepoznata.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.