Francuz prije godinu dana izgubio psa u Grčkoj, sad ga pronašao u Srbiji

Foto: Facebook

Nestvarna priča raznježila je ljude diljem Europe. Francuz Remy Dargere izgubio je svog psa prošle godine u blizini grčko-turske granice, a sada ga je pronašao u Srbiji.

Nestala u travnju prošle godine

Priča ide ovako. Kujica Raika je s vlasnikom stigla u Grčku 2023. godine. Nakon što je izgubio ljubimicu, Remy je za njom tragao mjesec dana na tom području, a pomagali su mu i volonteri. No Raiki nije bilo ni traga.

Remy je na Facebooku prošle godine objavio da je 7. travnja izgubio psa u Alexandroupolisu, gradu na krajnjem istoku Grčke. Napisao je kako kujica Raika ima 15 kilograma i vrlo je društvena te je podijelio njene fotografije.

Tijekom posljednjih godinu dana konstantno je dijelio fotografije svoje kujice u nadi da će je pronaći. "Pomozite. Može biti bilo gdje, možda ju je netko udomio", pisao je.

Raïka. Femelle de 15 20kg perdu le 07 Avril dans les jardin d'evros, proche d'alexandroupoli. Elle peut être loin...

Objavljuje Remy DargereSrijeda, 31. svibnja 2023.

Pronađena u Srbiji

Prošla je godina dana otkako je Remy izgubio svoju ljubimicu, no prije dva dana priča je dobila sretan završetak. 

"Pozdrav svima. Imam zadovoljstvo i radost da vam objavim da je Raika pronađena u Srbiji, blizu granice s Bosnom i Hercegovinom. Želio bih zahvaliti svima koji su nas podržavali. Vjera pomiče planine", napisao je sretan Francuz.

Nikome nije jasno kako je kujica uspjela prijeći tolike kilometre i preživjeti godinu dana na ulici. Ljudi su je uočili kako luta i odveli je veterinaru na očitavanje čipa. Tako su doznali da kujica pripada Francuzu i kontaktirali su ga.

bonjour a tous ! j'ai le plaisir, la joie, l'émotion, de vous annoncer que Raïka a été retrouvé en Serbie ! proche de la...

Objavljuje Remy DargerePonedjeljak, 8. travnja 2024.

"Printali smo plakate s fotografijom Raike, čak smo snimili Remyjev zvižduk, u nadi da bismo je tako mogli dozvati. Prečešljali smo ogroman teren, nadajući se da ćemo je naći. Strahovali smo jer tu ima planina, šuma u kojima ima vukova", rekla je za grčke medije Dora Kirijakidu, jedna od volonterki koja je sudjelovala u potrazi za Raikom.

Dora kaže kako je Remy nakon mjesec dana neuspješne potrage morao nazad u Francusku i bio je očajan. Nije vjerovao da će pronaći svoju ljubimicu, no bio je iznenađen što je njegova Raika pronađena nakon toliko vremena.

Pročitajte više