GLAS NARODA "Uvođenjem poreza povećao bi se broj napuštenih pasa!"

Foto: 123rf.com

PITALI smo vas: Podržavate li uvođenje poreza na pse? Od ukupno 9120 čitatelja Indexa  koliko ih je do 17 sati sudjelovalo u anketi, vas 60 posto odgovorilo je kako ne podržavaju porez.

ZA uvođenje poreza glasalo je 30 posto čitatelja, dok postotak onih kojima je svejedno iznosi 5 posto!

Svoj mišljenje o  prijedlogu poreza mnogi od vas dali su i putem Facebook stranice Index Ljubimci, većinom navodeći kako mnogi ionako nemaju novaca, pa bi dodatni nameti za siromašne kućne budžete doveli do  još većeg napuštanja pasa.

Budući da novi Zakon o zaštiti životinja vjerojatno neće ukinuti praksu usmrćivanja zdravih pasa u skloništima, a pretpostavka je da bi se broj napuštenih pasa povećao, praktički bi od poreza najviše profitirali šinteraji koji žive od naknada koje dobivaju za eutanazije (nakon roka od 60 dana).

Neki od vas, svima koji na slične načine pokušavaju puniti predlažu da to čine visokim kaznama za zlostavljače životinja i/ili sve koji pse drže na lancu.

Naravno, ima i onih koji podržavaju uvođenje poreza, ali samo ako bi to dovelo do povećanja broja parkova za pse, jeftinijih veterinarskih troškova i sličnih beneficija za vlasnike, a ne da se kao što je do sad bio slučaj novcem poreznih obveznika financiraju nepotrebna radna mjesta u državnoj upravi.

Svoj glas za ili protiv poreza na pse i dalje možete dati OVDJE!

Pročitajte više