Htio je udomiti mace koje nemaju dom, no odbili ga zbog toga što je gay

Foto: Alex Andreou

ALEX Andreou živi u Ujedinjenom Kraljevstvu, bavi se glumom i pisanjem i nedavno je odlučio udomiti dvije mačke. Trebala je to biti divna priča o udomljavanju i spašavanju dva života, no stvari su krenule u nenadanom smjeru. S osobom iz azila dopisivao se putem poruka, a kada je rekao da je slobodan, pitali su ga je li možda homoseksualno orijentiran.

Nakon što je na to pitanje odgovorio potvrdno, stvari su krenule nizbrdo. Osoba iz azila rekla mu je kako mu mačke, nažalost, neće dati i to zbog toga što je gay. Osim toga, upitala ga je ne boji li se da će gorjeti u paklu. Alex je putovao dva sata kako bi udomio te mačke, no to se nije dogodilo.

Plakao je u busu pred svima jer je to u njemu pobudilo stare osjećaje. Cijelog su ga života zadirkivali zbog toga, no ovome se nije nadao. Nakon toga, njegov se prijatelj ponudio otići po mace. No nakon što je odbio istoj onoj ženi pokazati svoj dom, odnosno mjesto na koje mace odlaze, ona je odbila i njega.

Ubrzo je Alex saznao da nije jedini kojeg je ta žena odbila. Odbila je mnoge ljude, a fotografija mačaka koju im je poslala, bila je fotografija koju je skinula s interneta. Bilo je očito da je cijelu tu priču o mačkama izmislila te da mačke i ne postoje.

Nikome nije jasno zbog čega bi bilo tko radio ovakve stvari, no bitnije od toga je da je ova priča ipak dobila sretan kraj. Nakon cijelog ovog cirkusa, mnoge su se udruge ponudile Alexu dati mace i on je sada ponosan roditelj dva mačka - Georgea i Freddieja. 

Pročitajte više