Htjeli su je spasiti, a ona im je odlučila pokazati zašto ne želi s njima

Screenshot: YouTube

JUŽNOAFRIČKA udruga Sidewalk Specials brine se o životinjama koje nemaju dom. Takve su životinje prepuštene same sebi, žive na ulici i snalaze se kako god znaju. Neke od njih odaberu biti u paru i brinuti jedne o drugoj, a u priči koju vam donosimo upoznat ćete jedan takav par.

Sve je počelo sa spašenim starijim psom koji je bio u užasnom stanju. Nakon što su ga doveli u sklonište, volonteri su saznali da taj pas ima i sestru koja je također na ulici preplašena, bolesna i gladna. No kada su je našli, shvatili su da ne želi otići s njima te da im nešto želi pokazati.

Pratili su je i došli su do druge kujice koja je bila u užasnom stanju. Iako nisu imali sredstava ni mjesta u skloništu, odlučili su uzeti obje kujice i nadati se čudu. Čudo se naposljetku i dogodilo. Sva tri psa pronašla su stalne domove, a prijateljice kujice pronašle su ženu koja ih je odlučili primiti u paru te nisu razdvojene.

Posljednji pas iz videa bio je u najgorem stanju. Imao je teži stadij šuge, a kada mu je narasla dlaka otkrili su brojne ožiljke po njegovom tijelu, što je upućivalo na to da je jadni pas bio mamac za borbe pasa. Kada je došao u svoj novi dom, bio je zbunjen što ga drugi psi ne napadaju. Užasno se bojao svega i bio je nepovjerljiv prema ljudima. No uz puno ljubavi, truda i nježnosti i on je shvatio da nisu svi ljudi zli. Sada konačno uživa u životu kakav je oduvijek trebao imati. 

Pročitajte više