Imao je samo 5 dana kada su ga pronašli. Spasila ga je ljubav napuštenih mačića

Screenshot

ŽUTI micek je u lokalno sklonište u Orlando na Floridi dovezen star svega pet dana i težak samo 100 grama. Pronađen je bez mame, vidno pothranjen i u lošem stanju.

Dobio je ime Kelvin, a sklonište je u isto vrijeme pronašlo još napuštenih mačića pa su ih sve stavili zajedno. Svi mačići su bili iz različitih legla, no oni su bili jedna velika mješovita obitelj.

Igrom slučaja, u skloništu se nalazila mama maca Joulea koja je nedavno othranila svoje mačiće, ali je imala još mlijeka te je osoblje pridošlice smjestilo uz nju. Ona ih je odmah prihvatila i počela njegovati baš kao da su njeni.

S obzirom na to da je sklonište bilo puno, a maleni Kelvin je trebao i dodatnu skrb i obroke, zamolili su za volonterku Lisu da ih uzme kod sebe na privremeni smještaj, na što je ona odmah pristala.

Lisa je Kelvina morala dohranjivati, no ona nije jedina koja se posebno brinula za njega. Jedna starija mačkica, Lumea, također ga je odlučila paziti i maziti. Njih dvoje su postali nerazdvojni prijatelji.

Kelvin je i dalje bio najsitniji od svih, no Lumea se igrala s njim, čistila ga i mazila se s njim te ga nije ispuštala iz vida. Čak je i mama Joulea pazila na Kelvina. U samo dva tjedna slatki žuti micek je udvostručio svoju kilažu, bio je i dalje najsitniji, ali je postao snažniji i mogao se više igrati.

Kada je došlo vrijeme da mačići pronađu svoje nove obitelji, volonterka Lisa je znala da Kelvina i Lumeu ne smije razdvojiti jer je najviše zahvaljujući Lumeinoj brizi Kelvin preživio.

I ova priča ima sretan kraj te su najbolji prijatelji zajedno udomljeni tako da i dalje mogu uživati u igri i maženju

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više