Jazavica koja je zaglavila u zagrebačkoj Školi za modu i dizajn puštena je u prirodu

Foto: Facebook

PRIJE nekoliko dana jedna je jazavica upala u izbetonirani dio kraj Škole za modu i dizajn na zagrebačkom Črnomercu. Na teren su izašli djelatnici Azila Dumovec, koji su je odvezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Sada se Azil Dumovec javio s nastavkom priče nesretne jazavice. "U oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba utvrđeno je da se radi o ženki nešto mlađoj od dvije godine. Kada spašavamo divlju životinju, ne želimo joj stvarati nepotreban stres, pa joj se spol i dob utvrđuju naknadno", napisali su.

🦡 Sjećate li se priče o jazavcu kojeg smo u petak pronašli kraj Škole za modu i dizajn na Črnomercu? U oporavilištu za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba utvrđeno je da se radi o ženki nešto mlađoj od dvije godine. Kada spašavamo divlju životinju, ne želimo joj stvarati nepotreban stres, pa joj se spol i dob utvrđuju naknadno. U oporavilištu se utvrdilo da je jazavica dobrog zdravlja i općeg stanja. Uredno je jela i pila vodu. Zato je odlučeno da se već danas može vratiti u prirodu. Zahvaljujući tome ova nam je srijeda baš lijepo počela! Za puštanje jazavice izabrali smo dio grada odakle je stigla, no njegov šumski dio, područje iznad Mikulića, kako bi mlada dama život nastavila u što sigurnijem okruženju – dalje od naselja i prometnica. Pred njom je romantično razdoblje! U ovo doba godine jazavci pronalaze partnere. Ta životinjska vrsta postaje spolno zrela s jednom godinom, a jazavica na svijet može donijeti jedno, dva, tri ili najviše četiri mladunčeta. Nadamo se da će naša jazavica uživati u proljeću i imati sretan obiteljski život!

Objavljuje Azil Dumovec u Srijeda, 29. ožujka 2023.

Kažu da je jazavica zdrava i da su je vratili u prirodu. 

"U oporavilištu se utvrdilo da je jazavica dobrog zdravlja i općeg stanja. Uredno je jela i pila vodu. Zato je odlučeno da se već danas može vratiti u prirodu. Za puštanje jazavice izabrali smo dio grada odakle je stigla, no njegov šumski dio, područje iznad Mikulića, kako bi mlada dama život nastavila u što sigurnijem okruženju – dalje od naselja i prometnica", napisali su.

"Pred njom je romantično razdoblje! U ovo doba godine jazavci pronalaze partnere. Ta životinjska vrsta postaje spolno zrela s jednom godinom, a jazavica na svijet može donijeti jedno, dva, tri ili najviše četiri mladunčeta. Nadamo se da će naša jazavica uživati u proljeću i imati sretan obiteljski život", zaključili su.

Pročitajte više