Jezivi prizori: Oluja s tučom u Australiji divljački rušila ptice u letu

Printscreen: Twitter/Finbar O'Mallon

Nakon velikih požara Australiju je pogodila ozbiljna agresivna oluja, koja je doslovno rušila ptice u letu. Tijekom oluje s velikim grudama leda u Canberri i njenoj okolini, mnoge životinje koje se nisu uspjele sakriti na vrijeme ozbiljno su ozlijeđene, a najviše su stradale ptice koje su bile na otvorenom, piše News.com.au.

Na društvenim mrežama počele su se nedugo nakon nevremena pojavljivati videosnimke na kojima se vidi kako je tuča ogolila drveće, a ubrzo zatim na njima su podijeljene i fotografije nastradalih i ranjenih ptica.

Tako je političar Anthony Byrne podijelio na Twitteru fotografiju kakadua kojeg je našao u svom dvorištu, a koji je nastradao u naletu leda.

"Ovog jadnog kakadua je danas smrvila tuča u Canberri. Prijatelj je jadnička našao u dvorištu kad je oluja prošla", napisao je Byrne u objavi.

Drugi korisnik ove društvene mreže objavio je fotografiju i videosnimku vrane koju je, kako je napisao "tuča pogodila u glavu".

Tom Swann, istraživač s Australskog instituta, na istoj mreži podijelio je fotografiju "teško ozlijeđenog" papagaja, kojeg je, kako je napisao, odveo kod veterinara, gdje je radi liječenja doveden veliki broj ozlijeđenih ptica.

Organizacije za zaštitu životinja apeliraju na ljude da sve ozlijeđene životinje odvedu kod veterinara ili u azile kako bi se što većem broju njih pomoglo. Osim toga, dali su instrukcije da se ozlijeđene životinje ne hrane, jer im se neadekvatnom hranom stanje samo može pogoršati.

Komadi leda koji su padali tijekom oluje bili su promjera i do pet centimetara, a vjetar je, prema mjerenju aerodroma u Canberri, dostizao brzinu od 116 kilometara na sat.

 

Pročitajte više