Kad su ga pronašli u smeću, bio je težak samo 9 kilograma

Screenshot

PRIJE nekoliko dana je u gradiću u američkoj saveznoj državi Georgiji pronađen pas u katastrofalnom stanju. Čini se kako je bio žrtva namjernog izgladnjivanja ili neshvatljivog nemara. Netko ga je bacio kao vreću smeća. Vidjela su mu se rebra i doslovno je izgledao kao hodajući kostur.

Pas se pojavio ispred kuće jedne žene koja ga je odmah odvela u veterinarsku kliniku. Dali su mu ime Roosevelt, a njegovo tužno lice pokušali su oraspoložiti velikom dozom ljubavi.

Kad su ga pronašli, bio je težak samo 9 kilograma, što je jako malo za njegovu pasminu. Njegove oči i izraz lica jasno pokazuju kroz koju je patnju prošao i kako se osjećao. Živio je u noćnoj mori u kojoj se neprestano morao boriti za opstanak.

Žena koja ga je pronašla napisala je da su mu nekoliko puta dali da jede te da je svoj posljednji obrok pokušao sakriti kako kasnije ne bi opet bio gladan. Srce joj se lomilo dok je gledala koliko je zabrinut zbog hrane. Na svu sreću, sada je u dobrim rukama.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više