Kada su je spasili krvarila je i smrdjela zbog kožne bolesti. Pogledajte je sada

Foto: Lauren Buckley

KUJICA Lainey imala je sreće. Nju i njezinog brata na Badnjak je pronašao dobri čovjek koji je odučio ne okretati glavu od njih te ih spasiti. Kako ih nije mogao zadržati, obratio se javnosti za pomoć i u tom se trenu pojavila Lauren Buckley. Ona je odlučila pomoći Lainey i pružiti joj privremeni dom u kojem se nalazio i njezin ljubimac Brooks, koji je spašen od eutanazije. Lauren je dobro znala koliki je broj pasa koji trebaju pomoć pa nije dugo razmišljala o privremenom udomljavanju Lainey.

No njezin je slučaj bio težak. Lainey je patila od demodikoze koja se prenosi u toku perioda dojenja sa zaražene kuje na štence direktnim kontaktom u toku prva 2-3 dana života štenaca. Ona ne predstavlja ništa strašno kod zdravih pasa, no kod pasa s oslabljenim imunitetom ona može biti problem. Pravi primjer za to je malena Lainey.

Njezin stadij demodikoze uznapredovao je toliko da je ostala bez dlaka, imala je krvave rane iz kojih se širio neugodan miris. No uz medicinsku pomoć te ljubav i njegu Lauren i njezine obitelji, malena Lainey se oporavila u potpunosti. Vrlo brzo su joj pronašli stalan dom i sada je sretna, siguran i voljena. U nastavku pogledajte njezin put do ozdravljenja.

 

Pročitajte više