Kako spriječiti mačku da skače i uništava božićno drvce? To je moguće uz ove trikove

Foto: Instagram

AKO svoj dom dijelite s mačkom, vjerojatno znate koliko je teško okititi bor u njenoj prisutnosti. Znatiželja mačke toliko je jaka da bor zbog nje najčešće nastrada. Često završi na podu ili se ukrasi razbiju pa mnogi vlasnici pokušavaju naći rješenje kojim bi mačku držali podalje od jelke.

Srećom, pomoću nekoliko trikova koje navodi PETA moguće je zaštititi božićno drvce od uništenja te istovremeno osigurati svoju mačku od mogućih ozljeda.

Prilikom kupnje božićnog drvca, možda je bolje izabrati umjetno. Prave jelke su super, ali njihove bodlje mogu biti opasne. Također se preporučuje kupiti manji bor kako biste, u slučaju da mačka skoči na njega i sruši ga, smanjili šansu da je bor poklopi i ozlijedi.

Kad kitite bor, pričekajte malo sa svim ukrasima. Dajte mački priliku da joj bor dosadi i tek nakon što prođu tri dana stavite ukrase koji vam se najviše sviđaju ili koje ste skupo platili. Također, vrlo je važno da bor ima dobro postolje kako se ne bi tako lako prevalio. Možete ga osigurati i nekakvom žicom koja bi ga držala uza zid.

Ako se odlučite kupiti pravo drvce, prekrijte posudu s vodom i na nju stavite poklone tako da vaša mačka ne dođe u napast da pije vodu koja bi joj mogla naštetiti.

Držite bor podalje od namještaja na koje bi mačka lako mogla skočiti, a budući da mačke mrze određene mirise, nije loša ideja ni da na bor ili oko njega stavite korice limuna, naranče ili nekoliko šišarki.

Kod ukrašavanja, više ukrasa stavljajte na one dijelove koje će mačka teže dohvatiti - na vrh i prema središtu stabla (umjesto na krajeve grana).

Najvažnije je da vam kićenje bora ne predstavlja stres i da i vi i mačka možete bezbrižno uživati u blagdanskom ozračju.

Pročitajte više