Ne viđa se svaki dan: Kamere snimile rijetku vrstu divlje mačke

Foto: Facebook screenshot

VJERUJE se kako je sedmogodišnji jaguar kojeg možete vidjeti u videu, a snimljen je u blizini Tucsona u Arizoni posljednji jaguar koji živi na području SAD-a.

Iako su ga konzervatori prirode tijekom tri godine praćenja snimili stotinjak puta, ovo je prva snimka koja je predstavljena javnosti.

Conservation CATalyst and the Center for Biological Diversity released new video today of the only known wild jaguar currently in the United States.Captured on remote sensor cameras in the Santa Rita Mountains just outside of Tucson, the dramatic footage provides a glimpse of the secretive life of one of nature’s most majestic and charismatic creatures. This is the first-ever publicly released video of the #jaguar, recently named 'El Jefe' by Tucson students, and it comes at a critical point in this cat’s conservation. Learn more here: http://www.biologicaldiversity.org/news/press_releases/2016/jaguar-02-03-2016.html

Posted by Center for Biological Diversity on 3. veljača 2016


HuffingtonPost.com piše kako je uz jaguara kojeg su nazvali El Jeffe ("Šef") u SAD-u zadnjih 20 godina viđeno još samo njih četiri - pet i to uglavnom mužjaka jer je posljednja ubijena davne 1963. godine.

National Geographic dodaje kako je najbliža lokacija parenja jaguara udaljena 200 kilometara od mjesta gdje je El Jeffe snimljen i to na području meksičke države Sonore. Pretpostavlja se da je upravo od tamo u SAD došao i jaguar koji se nastanio u Arizoni.

 

Pročitajte više