Lisica s mladuncima uselila u vrt, pogledajte kako se zabavljaju

Screenshot: X

Novinarka Lucia Osborne-Crowley ostala je iznenađena nakon što je otkrila da se u njezinom vrtu udomaćila obitelj lisica. Mama je s mladuncima došla u vrt ove Britanke, a sudeći prema prizorima koje je snimila Osborne-Crowley, prilično im se svidjelo.

U preslatkoj snimci mogu se vidjeti mladunci koji trče po vrtu, skaču jedan na drugoga i odlično se zabavljaju. Mama ih cijelo vrijeme pazi i gricka, odnosno "čisti".

"Imamo devet mladunaca lisice koji žive u našem vrtu, a ovo je trenutno pogled iz mog kreveta", napisala je Osborne-Crowley.

Iako su na sigurnoj udaljenosti simpatične, ove naizgled slatke životinje mogu se u rijetkim prilikama okrenuti protiv ljudi. U Hrvatskoj nema opasnosti, posebno od bjesnoće, s obzirom na to da je zadnji slučaj zabilježen 2014.

"Najčešće se lisice spuštaju bliže urbanom području ili kada imaju mlade, pa im je to trenutno teren na kojem su se izlegle, pa će nastaviti i vratiti se, ili idu u potragu za hranom", pojasnila je za HRT Ivana Kosijer, tajnica Hrvatskog lovačkog saveza Grada Zagreba.

Populacija lisica redovito se kontrolira prebrojavanjem, a po potrebi se izručuju. Ako građani vide lisicu, Zoološki vrt poziva da to prijave skloništu Dumovec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.