Kongo je jedan od najstarijih pasa u riječkom skloništu, život mu nije bio lak

Foto: Facebook

AZIL za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka objavili su priču o psu Kongu, jednom od najstarijih pasa u njihovom skloništu. 

"Kongo je dobra dušica, ali je kao vjetar, tako ga je teško uhvatiti. No za razliku od vjetra nikada ne pokazuje svoje zube. U kratko vrijeme koje smo proveli s njim zaključili smo da još nije jedan od maza, ali u njemu čuči jedan veliki foteljaš. Dobro, možda ne baš veliki ali, eto, foteljaš od 12 kila.

I kada nam tako priđe, sav nepovjerljiv, rastopimo se od njegove slatke njuške i tog tužnog pogleda. I nekako nas podsjeti na razgovor Lisice i Malog Princa u kojemu lisica, nepovjerljiva i plaha, govori Malom Princu kako želi da je pripitomi. Kongo govori isto to samo bez riječi", započeli su objavu uz fotografije Konga.

Kongo je dobra dušica, ali je kao vjetar, tako ga je teško uhvatiti. No, za razliku od vjetra nikada ne pokazuje svoje...

Objavljuje Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"Utorak, 23. kolovoza 2022.

I stariji psi zaslužuju dom

Kongo je već pas u godinama, a njegov dosadašnji život nije bio lak.

"Kongo je jedan od najstarijih pasa u našem skloništu. Treću dob kod pasa najlakše je razumjeti ako se prisjetite kakvi su ljudi zlatne dobi. Na njihovu se licu vide proživljene sreće i nesreće, znaju što vole, a što ne, cijene stabilnost i zahvalni su za svaku nježnost. Zato naše pseće seniore želimo povezati s ljudima kakve zaslužuju. Pred njima je nekoliko lijepih zajedničkih godina ispunjenih međusobnom ljubavlju i poštovanjem.

Kongo je već pas u godinama, čiji život je bio sve samo ne lagan. Ovaj album i objave su mu jedina nada da će netko odabrati baš njega, odlučiti mu pružiti divnih nekoliko godinica ili čak mjeseci, koliko mu je ostalo do kraja, brinuti se o njemu, voljeti ga, maziti i paziti onako kako ga nitko nikad nije…", napominju.

Okoćen je u siječnju 2008. godine te je čipiran, cijepljen i kastriran.

Pročitajte više