Korisnika Reddita dočekao neobičan prizor u šetnji, evo o čemu je riječ

Screenshot: Reddit

KORISNIK Reddita u/MikeMescalina nedavno je na društvenoj mreži podijelio fotografije neobičnog prizora koji ga je dočekao tijekom jutarnje šetnje. Na fotografiji, koja je skupila preko 30 tisuća upvoteova, možemo vidjeti bijelog goluba kojeg su vlasnici obojili u ljubičastu, ružičastu, plavu i žutu boju. 

The pigeon I found on my morning walk today
by u/MikeMescalina in BeAmazed

Dok su se neki komentatori našalili i goluba nazvali “rijetkim Pokémonom” ili “vladinim dronom iz Mjeseca ponosa”, jedan komentator je otkrio o čemu je riječ. Naime, prema članku objavljenom u Guardianu, na prostoru španjolskih pokrajina Valencije i Murcije postoji tradicionalno sportsko natjecanje u kojem sudjeluju golubovi.

Golubovima koji sudjeluju u natjecanju nije cilj što brže doći na neku lokaciju, već trebaju pronaći ženku goluba i zavesti je. Trik je u tome da je ova ženka istrenirana da vješto bježi od svojih udvarača. Pobjednik natjecanja je najbolji zavodnik koji je uspio provesti najviše vremena sa ženkom, bilo u letu ili plešući s njom na tlu. 

Kako bi vlasnici prepoznali svoje ljubimce i uspješno ih pratili, boje njihovo perje u različite boje. Golub na fotografiji najvjerojatnije pripada jednom od uzgajivača koji sudjeluju u ovom natjecanju.  

Pročitajte više