Kuja je uginula pri porođaju, a njeni štenci od samo 200 grama se bore za život

123rf.com

ROĐENI su carskim rezom, no nažalost kuja nije preživjela porođaj. Štenci francuskog buldoga su imali samo 200 grama i nitko nije vjerovao da će preživjeti. Jedna divna žena je odlučila potruditi se maksimalno kako bi im pružila priliku za život. Bili su stari svega nekoliko sati, ona je cijelo vrijeme bila uz njih kako bi ih ugrijala i hranila.

Sve je išlo relativno dobro do njihova četiri i pol tjedna starosti, a onda su maleni pokazali znakovi viroze. Nakon svega što su preživjeli, sada se moraju boriti i s opakim virusom koji je većinom smrtonosan. I opet su svi mislili da štenci neće preživjeti, no njihova spasiteljica nije gubila nadu.

Za ovu bolest nema terapije, jedino se može pojačavati malcima imunitet. Iako očajna, nije htjela odustati, Koristila je puno raznih vitaminskih preparata i dodataka prehrani kako bi im pomogla da ojačaju imunitet.

Nakon tri tjedna koje je provela s njima bez spavanja, štenci su ponovno testirani i bili su negativni na virus. To je doslovno bilo čudo i kada ih sada pogleda, ona zna da je donijela dobru odluku. Štenci su sada slatki, zdravi, debeljuškasti i jako mazni.

Četiri štenca su udomljena, a još samo jedan čeka svoju novu obitelj. Da se ova žena nije ponudila da im pomogne, vjerojatno ih ne bi više bilo, no ovako je pet zdravih i slatkih francuskih buldoga dobilo priliku za divan život, a vjerujemo da mali borci zaslužuju samo najbolje u budućnosti.

<

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više