Kuji je rastao trbuh, vlasnici su mislili da čeka štence, a onda se šokirali otkrićem

DEVETOGODIŠNJA Gipsy nije sterilizirana i nikad nije imala štence. Kad joj je trbuh preko noći počeo rasti, njeni vlasnici su bili uvjereni da će postati mama.

Kako su dani prolazili, zdravstveno stanje ove australske ovčarke bilo je sve lošije. Trbuh joj je rastao, ali je izgubila apetit i pojavio se zabrinjavajući iscjedak. Vlasnici su Gypsy odveli veterinaru kako bi doznali je li s mamom i štencima sve u redu.

Veterinar ih je brzo obavijesti da Gypsy ne čeka štence te da ima veliki problem. Rentgenska snimka pokazala je puno tekućine u tijelu pa je kuja trebala na operaciju kako bi se pronašao uzrok.

Kad su je otvorili, veterinari su shvatili da njenu maternicu ispunjava cistična masa teška šest kilograma. Došlo je do rijetkog oblika degeneracije sluznice maternice čiji stvarni uzrok još nije u potpunosti shvaćen.

Gypsy se oporavila i danas je dobro, ali veterinari upozoravaju da se ovo može dogoditi kod kuja koje nisu sterilizirane. Upravo zbog toga taj zahvat preporučuju svim vlasnicima koji nemaju ili ne žele više imati štence.

Pročitajte više