Lica ovih Maine Coon mačaka nevjerojatno podsjećaju na ljudska

Foto: Instagram

MAINE Coon mačke puno su veće od drugih pasmina. Njezino je tijelo dugačko i mišićavo, snažne koštane strukture. I sve ostalo (glava, oči, uši, rep) na Maine Coon mački veće je nego što ste naviknuli vidjeti kod ''običnih'' mačaka. Pogotovo je to primjetno kad se mačka rastegne cijelom svojom dužinom. Mogu narasti i do jednog metra, a teške su između četiri i deset kilograma.

Upravo zato nazivaju ih divovima. Epitet nježne zaslužile su zahvaljujući svom karakteru koji je, kako kažu vlasnici Maine Coona, sličniji psima nego mačkama. One mogu naučiti razne trikove, baš poput pasa, i ljudima je to nevjerojatno. Od drugih mačaka također se razlikuje po načinu glasanja kojim pozdravlja svoje vlasnike. Uz dobru socijalizaciju i pravilan odgoj, Maine Coon mačka odlično će se slagati sa psima i drugim ljubimcima.

U nastavku vam donosimo neobične Maine Coon mačke čija lica nevjerojatno podsjećaju na ljudska. Njihova vlasnica Tatjana Rastorgueva kaže da to nije jedina posebna stvar u vezi njih. Za Brightside izjavila je kako su to jedinstvene mačke koje mogu stvoriti posebnu vrstu konekcije s vlasnicima. Ona ih naziva labradorima mačjeg svijeta.

Pročitajte više