Lijepa vijest iz grada na Dravi: Osijek zabranjuje držanje pasa na lancu

Foto: 123rf.com

 LIJEPA vijest dolazi nam iz Osijeka! Prilikom posjeta osječkom azilu za napuštene životinje, kojim upravljaju članovi udruge Pobjede, osječki gradonačelnik Ivica Vrkić najavio je kako grad na Dravi planira zabraniti držanje pasa na lancu. Gradski vijećnici o tome bi mogli odlučivati već krajem siječnja ili početkom veljače.

Iako su lokalni izbori pred vratima i političarima su puna usta obećanja, osječki ljubitelji životinja uvjereni su kako će gradonačelnik svoje obećanje ispuniti, a povodom ove lijepe vijesti oglasili su se i putem Facebooka.

Navode kako posjet nema veze s političkom kampanjom već je riječ o "kulminaciji dobre suradnje" koju ova udruga ima s Gradom, čiji predstavnici niti ovaj put u azil nisu došli praznih ruku.

Nakon što im je grad u posljednje dvije godine riješio pitanje kanalizacije, pomogao oko legalizacije zemljišta čiji je postupak u tijeku te s volonterima radio zajedničke kampanje, ovaj put osječki "kerovci" dobili su toliko potrebnu hranu, a ljudi koji o njima skrbe građevinski materijal za nove nadstrešnice, pa će im iduća zima biti suša i toplija od ove.

Uzimajući sve navedeno u obzir, iskreno se nadamo kako će Osijek uskoro zaista postati grad u kojem će držanje pasa na lancu biti zabranjeno.

Pogledate li OVAJ VIDEO koji prikazuje kako se zimi osjećaju psi koji žive na otvorenom bit će vam jasno koliko će ta odluka značiti osječkim psima.OVDJE možete pročitati zašto je držanje pasa na lancu loše za pse, ali i opasno za ljude.

 

Pročitajte više